VWO-leerlingen plaatsen spyware op laptops leraren

Twee leerlingen van een school aan uit Schagen worden verdacht van het plaatsen van spyware op laptops van leraren. De twee jongens van 17 en 18 zijn aangehouden door de politie.
Twee VWO-leerlingen worden verdacht van het plaatsen van spyware op laptops van leraren
Het Noordhollands Dagblad meldt dat het gaat om twee VWO-leerlingen van het Regius College, dat aan de Wilhelminalaan in Schagen is gevestigd. De spyware is aangetroffen op drie laptops die door leraren worden gebruikt nadat systeembeheerders van de school de machines aan een controle onderwierpen.
Privacy geschonden
De software is vermoedelijk geïnstalleerd door twee leerlingen van de school. De leerlingen zouden in hun examenjaar zitten. Het Regius College heeft aangifte gedaan van de hack en stelt dat de privacy van de leraren ernstig is geschonden.
De politie onderzoekt de zaak. Beide leerlingen zijn door de politie meegenomen voor verhoor.