Microsoft stopt ondersteuning Service Pack-loze Windows 7-installaties

Microsoft stopt de ondersteuning van Windows 7-installaties zonder service pack. Gebruikers van Windows 7 Service Pack 1 kunnen voorlopig wel nog op technische ondersteuning van Microsoft rekenen.
Windows 7
Het bedrijf hanteert voor ieder besturingssysteem een levenscyclus. Het bedrijf blijft nadat het een service pack vrijgeeft 24 maanden lang ondersteuning voor de voorgaande versie van het besturingssysteem. Aangezien Windows 7 Service Pack 1 op 9 februari 2011 werd vrijgegeven zijn deze 24 maanden inmiddels verlopen.
Extended support
Gebruikers van Windows 7 zonder service pack kunnen op 9 april 2013 de laatste beveiligingsupdates voor hun besturingssysteem verwachten. Microsoft maakt overigens onderscheidt in het niveau van ondersteuning dat het bedrijf levert. Gebruikers die Service Pack 1 installeren ontvangen tot 13 januari 2015 ‘mainstream support’ van Microsoft verwachten. Na deze datum vervalt de mainstream support en levert het bedrijf alleen nog de ‘extended support’. Deze ondersteuning loopt op 14 januari 2020 ten einde.
Microsoft adviseert Windows 7-gebruikers die Service Pack 1 nog niet hebben geïnstalleerd dit alsnog zo snel mogelijk te doen. De update is beschikbaar via feature Automatische Update, maar kan ook worden gedownload van de website van Microsoft.