McAfee neemt sandboxingtechnologie ValidEdge over

McAfee neemt de sandboxingtechnologie van ValidEdge over. De technologie maakt het mogelijk moeilijk te detecteren malware op te sporen. De technologie wordt geïntegreerd in verschillende producten van McAfee.
De sandboxingtechnologie maakt het mogelijk software die mogelijk malware bevat in een ‘zandbak’ af te spelen. Een zandbak is een volledig geïsoleerde omgeving die gescheiden is van het ‘normale’ besturingssysteem van een machine. Eventuele malware kan hierdoor alleen de zandbak besmetten en besmet dus niet de machine zelf.
Integratie in McAfee-producten
De technologie kan worden geïntegreerd in de netwerk- en endpointproducten van McAfee, waarna de technologie toekomstige aanvallen met vergelijkbare malware blokkeert. Daarnaast wordt informatie geleverd over de aangetroffen malware. Deze informatie kan door McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO) om geïnfecteerde machines malware-vrij te maken.
McAfee lanceert naar verwachting zijn eerste product waarin de overgenomen sandboxingtechnologie is geïntegreerd in de tweede helft van 2013.