Orange introduceert identiteitsmanagementsysteem voor de zorg

Orange introduceert een mobiel identiteitsmanagementsysteem voor de zorg. Professionals in de zorg plaatsen een speciale sim-kaart in hun smartphone of tablet, waarna zij met behulp van een identificatienummer en pincode toegang krijgen tot patiëntgegevens.
Orange
Door zorgprofessionals zich met behulp van zowel een speciale simkaart als inlogcodes te laten identificeren wordt zeker gesteld dat alleen gebruikers die daadwerkelijke toestemming hebben toegang krijgen tot de gegevens. De oplossing moet de veiligheid van patiëntgegevens en privacy van patiënten in de zorg dan ook aanzienlijk vergroten.
Mobiele toegang tot applicaties
De oplossing is vooral gericht op beroepsvelden waar professionals niet zonder mobiele toegang tot applicaties hun werk goed kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan medisch onderzoekers, die zo snel mogelijk over de resultaten van hun onderzoek moeten kunnen beschikken.
De oplossing is ontworpen door Orange in samenwerking met Morpho en gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.