Trend Micro introduceert Trend Micro Mobile Security 3.0

Het aantal kwaadaardige- en risicovolle Android-apps neemt in 2013 toe met 185 procent. Dit voorspelt Trend Micro. Het bedrijf introduceert Trend Micro Mobile Security 3.0 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona om gebruikers meer mogelijkheden geven om hun privacy te beschermen.
Trend Micro Mobile Security 3.0
Trend Micro Mobile Security 3.0 biedt klanten die gebruikmaken van Android-smartphones en -tablets beveiliging tegen virussen, datadiefstal, phishing en privacy scanning. Daarnaast is de beveiliging van Facebook-informatie verder uitgebreid.

Stijging kwaadaardige Android-apps
Op basis van de Mobile Threat and Security Roundup 2012, voorspelt Trend Micro een aanzienlijke stijging in kwaadaardige malware in 2013. Adware en applicaties die data stelen zullen in 2013 respectievelijk de tweede en derde vorm van kwaadaardige apps zijn. Het bedrijf stelt dan ook dat aanbieders van mobiele applicaties en besturingssystemen veel meer moeten doen om gebruikers te verzekeren dat data privé blijft en met zorg wordt behandeld.
Trend Micro Mobile Security 3.0 is voorzien van de Trend Micro Privacy Scanner. De tool is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van Facebook en biedt een extra beschermingslaag voor persoonlijke informatie. De Trend Micro Privacy Scanner analyseert de Facebook-instellingen van de gebruiker en adviseert op basis daarvan over wijzigingen om de persoonlijke informatie van de gebruiker te beschermen.
Malware-scanner en back-ups
Daarnaast beschikt de nieuwe versie van Trend Micro Mobile Security over een snellere malware-scanner en biedt de mogelijkheid met behulp van Trend Micro Mobile Backup and Restore een back-up te maken in de beveiligde cloud van Trend Micro.