WatchGuard Technologies maakt draadloos netwerk net zo veilig als bekabeld netwerk

Leverancier van security-oplossingen WatchGuard Technologies lanceert twee nieuwe Wireless Access Point (WAP)-producten op de markt: De AP 100 en AP 200 (PDF). Met de twee appliances kunnen organisaties hun draadloze netwerk (WLAN) net zo veilig maken als hun bekabelde netwerk.
WatchGuard Technologies' AP100 en AP200
Steeds meer organisaties staan medewerkers toe eigen draadloze apparaten zoals smartphones, tablets en laptops te gebruiken voor werkdoeleinden. Deze trend wordt ook wel Bring Your Own Device (BYOD) genoemd en stelt medewerkers in staat mobiel te werken en hun productiviteit te verhogen. Om BYOD goed te kunnen managen, voeren organisaties allerlei gecompliceerde procedures in, maar die beveiligingsmaatregelen werken alleen in een Virtual Private Network (VPN) of kabelverbinding. Hierdoor blijven mobiele apparaten als ze in verbinding staan met een draadloos netwerk kwetsbaar voor inbraak, virussen en malware.
Zelfde kwaliteit beveiliging als WatchGuard-firewall appliances
De nieuwe WatchGuard Wireless Access Points moeten hier verandering in brengen. De AP100 en AP200 voorziet de draadloze omgeving van dezelfde kwaliteit beveiliging als de WatchGuard-firewall appliances. De WAP’s beschikken beschikken over dezelfde policy-gebaseerde managementfuncties. De AP100 en AP200 bieden organisaties de mogelijkheid beveiligingspolicy's en wijzigingen daarop tegelijkertijd te implementeren op zowel draadloze netwerken als kabelnetwerken. Dit is cruciaal om securityregels in de gehele netwerkinfrastructuur strikt te kunnen handhaven.
"Medewerkers voeren inmiddels al een kwart van hun werkzaamheden uit op smartphones en tablets. Organisaties moeten deze devices net zo goed tegen bedreigingen beschermen als hun bekabelde apparaten", zegt Etiënne van der Woude, Country Sales Manager Benelux bij WatchGuard. "Met de nieuwe WAP-producten krijgen organisaties de beschikking over al onze functionaliteit op het gebied van Unified Threat Management (UTM), waardoor ze hun WLAN-verkeer op een eenvoudige en betaalbare manier goed kunnen beveiligen."
Alle WatchGuard-oplossing vanuit één console beheren
Geïntegreerde managementtools bieden klanten die al WatchGuard XTM-producten gebruiken de mogelijkheid deze samen met de WAP-appliances vanuit één console configureren en beheren, wat tijd en onderhoudskosten scheelt. Daarnaast kunnen alle WatchGuard's XTM security features, zoals IPS, application control, WebBlocker en spamBlocker, worden toegepast op verkeer dat over het draadloze netwerk gaat.