Akamai Kona Site Defender legt de lat voor beveiliging van websites en -applicaties hoger

  • Cloudoplossingen bieden bescherming aan de rand van het netwerk
  • Nieuwe mogelijkheden zorgen voor meer intelligentie, flexibiliteit en eenvoud bij het weerstaan van webaanvallen
Akamai Technologies, toonaangevend cloudplatform voor het realiseren van een veilige en optimale internetbeleving aan iedere gebruiker, ongeacht locatie en type device, heeft zijn Kona Site Defender-oplossing voor webbeveiliging voorzien van diverse nieuwe mogelijkheden. Deze nieuwe mogelijkheden bieden organisaties meer intelligentie, flexibiliteit en eenvoud bij het beveiligen tegen aanvallen op hun websites en webapplicaties en zorgen ervoor dat organisaties zich kunnen beschermen tegen de voortdurend veranderende dreigingen vanuit het internet.

Akamai Technologies

“Cyberdreigingen blijven zich voortdurend ontwikkelen en beveiligingsprofessionals hebben een oplossing nodig die tred houdt met de enorme verscheidenheid aan dreigingen die zij iedere dag zien”, zegt Hans Nipshagen, Regional Manager Benelux van Akamai. “Klanten die hebben gekozen voor Kona Site Defender, hebben zich met succes weten te verdedigen tegen nieuwe tegenstanders, nieuwe tools en nieuwe aanvallen. Het afslaan van de Operatie Ababil-aanvallen die in september 2012 begonnen, zijn een goed voorbeeld van ons succes.”
De nieuwe versie van Kona Site Defender bevat upgrades voor de Web Application Firewall (WAF) en network layer controls, evenals nieuwe mogelijkheden om te controleren of websiteverzoeken afkomstig zijn van mensen (en niet van geautomatiseerde, potentieel kwaadaardige systemen). Ook de tools voor configuratie en automatisering zijn verbeterd, waarmee de oplossing sneller kan worden uitgerold en organisaties nog eerder kunnen reageren op aanvallen die voortdurend van aard veranderen. Daarnaast heeft Akamai Application Programming Interfaces (APIs) ontwikkeld en andere aanpassingen doorgevoerd in Kona Site Defender. Deze aanpassingen maken het voor Managed Security Services Providers (MSSP’s) gemakkelijker om de technologie van Akamai te gebruiken. Ook is nu een betere integratie met bestaande, on-premise beveiligingstechnologie mogelijk.
Kona Site Defender is een cloudgebaseerde webbeveiligingsoplossing die altijd actief is. De oplossing is ontworpen om belangrijke online bedrijfsprocessen van organisaties te beschermen tegen aanvallen die miljoenen euro’s aan schade kunnen veroorzaken door misgelopen transacties en verminderde productiviteit, nog afgezien van de potentieel grotere gevolgen van reputatieschade. Met het Akamai Intelligent Platform als fundament, biedt deze oplossing klanten schaalbare en flexibele beveiliging tegen diverse typen aanvallen, waaronder DDoS-aanvallen en aanvallen op webapplicaties, zoals SQL-injecties en cross-site scripting. Daarbij heeft de inzet van deze beveiligingstechnologie geen nadelig effect op de applicatieprestaties.
Kona Site Defender is onderdeel van de Akamai Kona Security Solutions-familie. Akamai-klanten in diverse sectoren gebruiken Kona Security Solutions om hun websites en webapplicaties beter te beschermen, door de beveiliging te verleggen van traditionele beveiliging binnen het datacenter naar ver buiten het datacenter. Zo beschermen ze zich tegen de groeiende frequentie van steeds grootschaligere en steeds geavanceerdere aanvallen. Op dit moment gebruiken 27 van de Fortune 100 bedrijven, 37 van de Internet Retailer 100 bedrijven (waaronder 10 van de top-20) en 27 van de Mobile 100 bedrijven de Kona Security Solutions van Akamai.