T-Systems en Document Future introduceren beveiligde documentmanagent-oplossing vanuit de cloud

T-Systems en het Zwitserse Document Future introduceren doculife: een complete oplossing voor documentmanagement vanuit de cloud met een strenge beveiliging. Organisaties kunnen met doculife al hun documenten bewerken, beheren en archiveren.
T-Systems
Doculife maakt met behulp van een strenge beveiliging het onbevoegd aanpassen van documenten en bestanden onmogelijk. Bedrijven kunnen ervoor kiezen indien nodig de documentmanagement-oplossing in een zwaar beveiligde private cloud te plaatsen. T-Systems maakt voor doculife gebruik van Duitse cloud-datacenters die de strenge Duitse wetgeving voor gegevensbescherming naleven. De oplossing voldoet hiermee aan alle Europese standaarden op het gebied van security, gegevensbescherming en compliancy.
Zeer schaalbaar
Documentmanagers kunnen de doculife-software in de cloud naar wens van één tot honderdduizend gebruikers schalen. De oplossing vereist geen investeringkosten voor nieuwe IT-infrastructuur. Doculife berekent enkel de contractueel overeengekomen huurkosten per gebruiker en per document.
De storage in de datacenters van Deutsche Telekom, de moederorganisatie van T-Systems, is gecertificeerd volgens ISO IEC 27001, DIN EN ISO90001:2008 en BS 7799. Deze certificeringen garanderen dat de opslag van documenten op een zeer streng beveiligde locatie plaatsvind. De cloud-oplossing is hierdoor niet alleen veilig, maar ook juridisch compliant.
Encryptie van data- en communicatiekanalen
De toegang tot alle bestanden en documenten is beveiligd door encryptie van de data- en communicatiekanalen. Door het autoriseren van de toegang kunnen gebruikers beperkte toegang krijgen tot individuele bestanden, sub-folders en documenten. Doculife registreert bovendien continue de toegang van geautoriseerde gebruikers. De documentmanager kan hierdoor op ieder moment achterhalen welke gebruiker tot welke documenten toegang heeft verkregen.