Citrix presenteert XenMobile MDM

Citrix introduceert XenMobile MDM. Deze mobile device management-oplossing is geïntegreerd met andere Citrix-producten, waaronder Citrix CloudGateway, Citrix NetScaler, Citrix XenDesktop, GoToMeeting, GoToAssist, Citrix ShareFile en Citrix Podio.
Citrix
Met de oplossing speelt Citrix in naar de groeiende behoefte van eindgebruiker som hun eigen apparaten en apps op de werkvloer te gebruiken en overal toegang te hebben tot e-mail en documenten. Bedrijven zijn daarom steeds meer op zoek naar oplossing die deze mogelijkheden bieden, zonder dat de veiligheid van IT-systemen in gevaar komt.
Integratie met infrastructuursystemen
XenMobile MDM is gebouwd op een architectuur met een hoog beveiligingsniveau. De oplossing integreert direct met Microsoft Active Directory en belangrijke infrastructuursystemen, maar ook met tools voor informatiebeveiliging en event management. Werknemers kunnen met XenMobile MDM via een self-service-portal een apparaat klaar maken voor zakelijk gebruik. Dit neemt de IT-afdeling werk uit handen.
De IT-afdeling kan beleidsrichtlijnen en apps automatisch bij grote groepen gebruikers implementeren. Daarnaast kunnen apps op een blacklist of whitelist worden geplaatst, gejailbreakte apparaten niet alleen worden gedetecteerd, maar ook beschermd en kunnen gegevens van een verloren of gestolen apparaat op afstand worden gewist.
Mobile Solutions Bundle
Daarnaast biedt Citrix nu een Mobile Solutions Bundle voor Enterprise Mobility Management (EMM), dat bestaat uit XenMobile MDM en CloudGateway. Deze oplossing combineert mobile device management met mobile application management. Enterprise MDM levert role-based management, configuratie en beveiliging voor zowel bedrijfs- als privé-apparaten. Ook bevat de Mobile Solutions Bundle beveiligde e-mail-, browser- en data sharing-apps van Citrix waarover IT het beheer en de controle behoudt.
Mobile app containers centraliseren IT-beheer, beveiliging en controle van elke mobiele app, ongeacht of het om een bedrijfs- of externe applicatie gaat. De bundel is daarnaast voorzien van een unified app store, een centrale plek waar gebruikers toegang hebben tot al hun apps op elk apparaat, zowel mobiele, web-based, SaaS- als Windows-apps. Identity management, single sign-on en scenario-based access control maakt het eenvoudiger voor IT om gebruikerstoegang te beheren en de gebruikerservaring radicaal te vereenvoudigen.