‘Hackers lopen fors voor op ICT-beveiligers’

Hackers van ICT-systemen beschikken over een voorsprong op beveiliger die ICT-systemen tegen aanvallen moeten beschermen. Dit stelt Art Coviello, topman van beveiligingsbedrijf RSA, in een interview met Tweakers. Coviello stelt dan ook dat IT-professionals zich sneller moeten ontwikkelen.
RSA
"Er is een technology gap ontstaan tussen de kwaliteiten van de hackers en de technologie die er is om systemen tegen hen te beschermen", zegt Coviello. "We moeten ervoor zorgen dat dat gat wordt afgedicht." Dit gat is veroorzaakt doordat de technische kennis van hackers de afgelopen jaren fors is toegenomen. Tegelijkertijd heeft de beveiligingsindustrie echter geen stappen genomen om deze ontwikkeling op te vangen.
Overheid moet cybercriminaliteit actiever aanpakken
De RSA-topman stelt dat het tijd is dat de overheid zich actief gaat mengen in het aanpakken van cybercriminaliteit. Zo zouden overheden en internetproviders meer informatie moeten delen om cybercriminelen op te sporen, ook als hierdoor de privacy van internetgebruikers onder druk te komen staan.
Lees het volledige interview met Coviello bij Tweakers.