Chinese zoekmachine Baidu lanceert gratis Engelstalige virusscanner

De Chinese zoekmachine Baidu lanceert een gratis virusscanner. Met Baidu Anti-virus 2013 zet de zoekmachine zijn eerste stap op de beveiligingsmarkt. De anti-virus-oplossing is volledig Engelstalig en beschikbaar voor Windows.
Baidu Anti-virus 2013
Baidu Anti-virus 2013 maakt gebruik van een zelf ontwikkel cloud- en scan-engine. De eigen scan-engine wordt gecombineerd met een scan-engine van het Duitse beveiligingsbedrijf Avira. Baidu claimt door deze combinatie 99 procent van alle malware te kunnen detecteren en verwijderen.
Gratis beschikbaar
De oplossing is gratis beschikbaar. De anti-virusscanners neemt in totaal slechts 22MB schijfruimte in beslag en is daarmee zeer klein. Baidu Anti-virus 2013 is alleen beschikbaar in het Engels en dus niet in het Chinees. Met de oplossing richt Baidu zich dan ook nadrukkelijk op de internationale markt in plaats van China.