Taskforce gaat informatiebeveiliging overheid verbeteren

Een taskforce van de overheid gaat ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen de komende twee jaar helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De stuurgroep werkt samen met het National Cyber Security Centrum (NCSC).
Een taskforce gaat ministeries, gemeenten, provincies en waterschappen helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren
Vooral de bestuurders van de verschillende overheidsorganisaties moeten zich dankzij de taskforce beter bewust worden van het belang van goede beveiliging van hun digitale dienstverlening. Aangezien de veiligheid nooit voor 100 procent gegarandeerd kan worden, moeten bestuurders zich ook voorbereiden op het herstellen van informatiesystemen na verstoringen of schade.
Voor de hele overheid gelden al langer standaarden voor de informatiebeveiliging. Het is alleen toegestaan met een goede reden van deze standaard af te wijken. Daarnaast worden overheden en andere belangrijke sectoren verplicht om verstoringen van hun ICT-systemen te melden bij hun toezichthouder of het NCSC.