Controleren van dynamische handtekening moet bankpassen veiliger maken

Het Duitse Fraunhofer Instituut presenteert een oplossing waarmee de handgeschreven handtekening op een betaalkaart kan worden herkend. De nieuwe technologie kan met name creditcard-betalingen in winkels beter beveiligen.
Creditcard
De techniek maakt het mogelijk handtekeningen te vergelijken met die op de kaart. Hiervoor is het noodzakelijk dat de dynamiek van de handtekening eenmalig op de betaalpas wordt vastgelegd. Gebruikers wordt vervolgens gevraagd de handtekening op een tablet of smartphone te zetten. De dynamiek van deze handtekening wordt vergeleken met de dynamische gegevens op de betaalpas.
De nieuwe beveiligingstechnologie moet een extra laag van beveiliging bieden en dus naast de PIN-code gebruikt worden. Met name creditcard-betalingen zouden door de technologie aanzienlijk veiliger kunnen verlopen. Het Fraunhofer Instituut stelt dat de technologie samen kan werken met iedere 'normale' bankpas met chip.