HP richt HP Security Research-groep op

HP kondigt de HP Security Research (HPSR) aan. HPSR is een organisatie die zich bezighoudt met voorlichting over Security Intelligence via onderzoek, rapporten, nieuwe producten en uitbreidingen voor het HP security product portfolio.
HP
HSPR is onderdeel van de HP Enterprise Security Products business unit (ESP). HPSR bepaalt de agenda voor het veiligheidsonderzoek. De organisatie ondersteunt reeds bestaande onderzoeksgroepen waaronder het op kwetsbaarheidsanalyses gerichte HP DVLabs en HP Fortify Software Security Research, dat onderzoek doet naar software security practices. Ook beheert HPSR de Zero Day Initiative (ZDI), dat is gericht op onderzoek naar softwarefouten die leiden tot cyberaanvallen en veiligheidslekken.
HP Reputation Security Monitor
Onderzoek van HSPR moet leiden tot uitbreiding van het HP ESP-portfolio. HP heeft de HP Reputation Security Monitor (RepSM) 1.5, dat klanten beschermt tegen geavanceerde dreigingen, uitgebreid met een directe data feeds van de HPSR. Deze data feeds moeten de identificatie van peer-to-peer netwerkgebruik en het signaleren van zowel phishing als spam aanvallen verbeteren.
Daarnaast registeren de feeds patronen over een bepaalde periode, zoals verkenningscans en abnormale activiteiten. HPRepSM identificeert indien een veiligheidslek wordt aangetroffen de besmette data en voorkomt dat persoonlijke data wordt gelekt.
HP ArcSight Express
HP ArcSight Express 4.0 combineert security information en event management (SIEM), log management en user activity monitoring in out-of-the box oplossingen, waaronder verbindingen met HP ArcSight IdentityView en HP RepSM. De oplossing is gericht op middelgrote organisaties met grote hoeveelheden data en beperkte resources. HP ArcSight Express 4.0 versnelt het verzamelen, analyseren en beheren van security event, terwijl op kosten wordt bespaard.