Gartner neemt SafeNet op in het Magic Quadrant for User Authentication

SafeNet, leverancier van oplossingen voor databeveiliging, is door Gartner opgenomen in het leiderskwadrant in het Magic Quadrant for User Authentication report 2013. Het is voor het tweede jaar op rij dat SafeNet van Gartner een positie in het leiderskwadrant krijgt toegewezen.
SafeNet
Gartner evalueert in het rapport de authenticatieoplossingen van SafeNet. De oplossingen stellen klanten in staat om identiteiten en transacties te beveiligen in een veranderend landschap met cloud-, virtuele en mobiele omgevingen.
Innovatief op technisch gebied
Leiders in het Magic Quadrant zijn volgens Gartners leveranciers met een solide trackrecord en een sterke aanwezigheid in de markt. De bedrijven zijn innovatief op technische gebied en hebben begrip voor zowel de uitdagingen als kansen die voortkomen uit Gartner Nexus of Forces: sociale interactie, mobiliteit, cloud en informatie.
Het onderzoeksbureau verwacht de komende jaren een verdere groei in cloud-gebaseerde gebruikersauthenicatiediensten bij bedrijven nu multitenant cloud-diensten volwassen worden en cloud computing een meer geaccepteerde methode is voor het leveren van bedrijfsapplicaties en algemene diensten. Gartner voorspelt dat in 2017 ruim vijftig procent van alle ondernemingen heeft gekozen voor cloud-diensten als middel voor nieuwe of vernieuwde gebruikersauthenticatie-implementaties. Dit percentage ligt op momenteel op tien procent.