BlackBerry beveiligt iPhones met BlackBerry Secure Workspace

BlackBerry werkt aan BlackBerry Secure Workspace, een oplossing die iPhone-gebruikers de mogelijkheid biedt via BlackBerry Enterprise Service 10 gebruik te maken van beveiligde BlackBerry-apps. Het pakket wordt in juni 2013 geïntroduceerd. BlackBerry ging voorheen door het leven als Research in Motion.
BlackBerry
De beveiligde apps van BlackBerry bestaan uit onder andere e-mailclient, agenda, adressenboek, webbrowser, notitieboek, takenlijst en een productiviteitspakket voor het bewerken van documenten. De apps die BlackBerry op de iPhone gaat aanbieden kunnen opereren van achter een bedrijfsfirewall, zonder gebruik te hoeven maken van een Virtual Private Network (VPN).
Meerdere mobiele besturingssystemen door elkaar gebruiken
BlackBerry speelt met BlackBerry Secure Workspace in op bedrijven die werknemers veilig op mobiele apparaten willen laten werken, zonder hen te verplichten een BlackBerry te gebruiken. De beveiligingsoplossing biedt BlackBerry dan ook de kans ondanks het teruglopende marktaandeel van BlackBerry op de zakelijke markt te profiteren van de mobiele markt.
Veel details over BlackBerry Secure Workspace zijn op dit moment nog niet bekend. BlackBerry belooft meer informatie over de oplossing te geven tijdens BlackBerry Live, dat in mei wordt georganiseerd.