Politie benadert Brian Krebs met getrokken wapens na valse melding van schietpartij

Beveiligingsexpert Brian Krebs ligt onder vuur van hackers. Hackers maakten een vals telefoontje naar de politie en claimde dat de vrouw van Krebs was neergeschoten door Russen. De politie benaderde het huis van Krebs met getrokken wapens en stelde Krebs korte tijd in hechtenis.
Hackers nemen wraak op Brian Krebs nadat hij over de website ssndob.ru schreef
De aanval begon met een vals mailtje naar de hostingprovider van Krebs, waarin de hackers claimden bij de FBI te werken. De hackers opende vervolgens op 15 maart een DDoS-aanval op de website van Krebs, krebsonsecurity.com. De aanval is geleid door een gebruiker die het e-mailadres ‘countonme@gmail.com’ gebruikte.
De politie op bezoek
Op dezelfde dag werd aangeklopt bij het huis van Krebs. Krebs opende de deur en kreeg te horen dat hij stil moest blijven staan en zijn handen omhoog moest doen. Voor zijn deur bleken meerdere agenten met getrokken wapens te staan. De agenten reageerde op een valse melding dat de vrouw van Krebs zou zijn neergeschoten door Russen. Vanwege de onduidelijk rondom de situatie is Krebs door de politie korte tijd in hechtenis genomen en werd pas weer vrijgelaten toen duidelijk was dat het om een valse melding ging.
De aanval volgt kort nadat Krebs aandacht besteedde aan de Russische website ssndob.ru, dat zich richt op verkoop van gestolen creditcard-gegevens. Het is niet de eerste keer dat Krebs wordt bedreigt door hackers. Ook in 2012 ontving de onderzoeker verschillende bedreigingen, die Krebs bij de politie heeft gemeld.

Politie benadert Brian Krebs met getrokken wapens na valse melding van schietpartij

Beveiligingsexpert Brian Krebs ligt onder vuur van hackers. Hackers maakten een vals telefoontje naar de politie en claimde dat de vrouw van Krebs was neergeschoten door Russen. De politie benaderde het huis van Krebs met getrokken wapens en stelde Krebs korte tijd in hechtenis.
Hackers nemen wraak op Brian Krebs nadat hij over de website ssndob.ru schreef
De aanval begon met een vals mailtje naar de hostingprovider van Krebs, waarin de hackers claimden bij de FBI te werken. De hackers opende vervolgens op 15 maart een DDoS-aanval op de website van Krebs, krebsonsecurity.com. De aanval is geleid door een gebruiker die het e-mailadres ‘countonme@gmail.com’ gebruikte.
De politie op bezoek
Op dezelfde dag werd aangeklopt bij het huis van Krebs. Krebs opende de deur en kreeg te horen dat hij stil moest blijven staan en zijn handen omhoog moest doen. Voor zijn deur bleken meerdere agenten met getrokken wapens te staan. De agenten reageerde op een valse melding dat de vrouw van Krebs zou zijn neergeschoten door Russen. Vanwege de onduidelijk rondom de situatie is Krebs door de politie korte tijd in hechtenis genomen en werd pas weer vrijgelaten toen duidelijk was dat het om een valse melding ging.
De aanval volgt kort nadat Krebs aandacht besteedde aan de Russische website ssndob.ru, dat zich richt op verkoop van gestolen creditcard-gegevens. Het is niet de eerste keer dat Krebs wordt bedreigt door hackers. Ook in 2012 ontving de onderzoeker verschillende bedreigingen, die Krebs bij de politie heeft gemeld.