Hackers leggen website Britse Spamhaus plat

Het Britse anti-spambedrijf Spamhaus is doelwit van een DDoS-aanval. Zowel de website als de mailservers van het bedrijf zijn door de aanval enige tijd onbereikbaar geweest. De hackers eisen dat Spamhaus zijn activiteiten stillegt.
Spamhaus
Spamhaus is een bedrijf dat een zwarte lijst bijhoudt van mensen en bedrijven die spam zouden versturen. De hackers schrijven in een verklaring op Pastebin dat Spamhaus een 'terroristisch crimineel netwerk dat belasting ontduikt'. De aanvallers willen dat Spamhaus al zijn activiteiten stillegt en daarnaast zijn 'slachtoffers' schadeloos stelt.
Chanteren van ISP's
De cybercriminelen beschuldigen Spamhaus ook van het chanteren van Internet Service Providers (ISP's), in een poging domeinen uit de lucht te halen zonder naar de rechter te moeten stappen. De aanval op de website en mailservers van Spamhaus zijn bedoeld om het bedrijf onder druk te zetten.
Tweakers meldt dat Spamhaus inmiddels de 'burst'-dienst van CloudFlare inzet. Met deze dienst kunnen bedrijven servers beschermen tegen DDoS-aanvallen en ondanks de aanvallen tot bereikbaar blijven.