Gratis Avira Antivirus nu ook beschikbaar op Windows 8

Het Duitse anti-virusbedrijf Avira kondigt aan dat de gratis variant van Avira Antivirus nu ook geschikt is voor Windows 8. Het besturingssysteem maakt gebruik van een geheel nieuwe architectuur, waardoor Avira zijn anti-virusoplossing moest aanpassen op Windows 8.
Het geschikt maken van Avira Antivirus voor Windows 8 verliep niet zonder problemen. Het beveiligingspakket is al langer beschikbaar voor Windows 8, maar werkte tot nu toe niet naar behoren. Avira beloofde met behulp van meerdere updates de problemen te verhelpen.
Nu kondigt Avira dus aan dat Avira Antivirus volledig geschikt is voor Windows 8, wat betekent dat het pakket nu naar behoren moet functioneren. Het pakket heeft van Microsoft inmiddels een certificering ontvangen. Avira Antivirus Home en Business werken volgens het anti-virusbedrijf inmiddels eveneens naar behoren op het Windows 8-platform. Beide varianten hebben echter nog geen certificering van Windows ontvangen.