Servers en fora van Zombie MMO The War Z zijn gehackt

Ook games zijn een populair doelwit van hackers. De servers en fora van de zombie survival MMO 'The War Z' zijn gehackt. De servers van de game zijn offline gehaald. OP Productions, de ontwikkelaar van The War Z, stelt dat tijdens de hack geen creditcardgegevens buit zijn gemaakt.
The War Z
OP Productions stelt aan het probleem te werken en de beveiliging inmiddels te hebben aangescherpt. Het bedrijf heeft externe adviseurs en onderzoekers ingeschakeld om de problemen te identificeren en maatregelen te implementeren die cyberinbraken in de toekomst onmogelijk moeten maken.
De hackers hebben tijdens de hack weliswaar geen creditcardgegevens buitgmaakt, maar wel andere gegevens over gebruikers. Het gaat hierbij om e-mailadressen en wachtwoorden waarmee ingelogd kan worden op zowel de servers van de game als de fora. De ontwikkelaar raadt gebruikers dan ook aan hun wachtwoord zo snel mogelijk te wijzigen. Daarnaast zijn in-game gebruikersnamen en IP-adressen van gebruikers gestolen. OP Productions onderzoekt nog of andere informatie is gestolen.