Motiv implementeert Authentication Manager 8.0 bij High Tech Campus Eindhoven

ICT Security-specialist Motiv maakt bekend als partner van RSA Security Authentication Manager 8.0 te hebben geïmplementeerd bij High Tech Campus Eindhoven. Het nieuwe authenticatiesysteem is begin april in gebruik genomen.
Motiv
High Tech Campus Eindhoven is een campus waar meer dan 100 bedrijven en instituten en zo’n 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers zich hebben verzameld die werken aan toekomstige technologieën en producten. Voor een beveiligde toegang tot de ICT-systemen maakte de campus al enkele jaren gebruik van RSA Authentication Manager 7.1. Deze oplossing was echter verouderd. Met de implementatie van Authentication Manager 8.0 geeft High Tech Campus Eindhoven zijn beveiliging dan ook een update.
Nieuwe features
Versie 8.0 biedt een aantal nieuwe features, waaronder de mogelijkheid voor risicogebaseerde authentificatie. Door uitgebreide gebruikersprofielen aan te maken, gebaseerd op zowel de device-kenmerken als gedragskarakteristieken, is het mogelijk om bij normaal gedrag gebruikers te laten inloggen met een wachtwoord en bij abnormaal gedrag extra authenticatie te vragen of de toegang te blokkeren.
Motiv blijft verantwoordelijk voor het zowel onderhoud als beheer van Authentication Manager 8.0 en het uitleveren van nieuwe tokens.