Google merkt Chrome-extensies die richtlijnen overtreden aan als malware

Google breidt de beveiliging van zijn webbrowser Chrome verder uit. Extensies die niet voldoen aan de richtlijnen van Google worden voortaan door Chrome aangemerkt als malware. Gebruikers worden hierdoor automatisch gewaarschuwd voor de extensie en geadviseerd de extensie te verwijderen.
Google gaat extensies in Chrome die niet voldoen aan de richtlijnen aanmerken als malware
Chrome blokkeert al langer het stil installeren van software, wat kwaadaardige websites de mogelijkheid biedt malware op de computer te plaatsen. Google stelt dat veel extensies deze blokkade echter proberen te omzeilen. Zo zouden extensies gebruikers onder andere vragen de beveiligingsmaatregel uit te schakelen. Gebruikers die dit doen geven aanvallers de mogelijkheid via extensies malware op hun machine te installeren.
De waarschuwingen worden toegevoegd aan Chrome’s bestaande Safe Browsing-feature. Het waarschuwingssysteem is op dit moment nog niet beschikbaar. Google kondigt in een blogpost aan de nieuwe feature binnen een week uit te rollen.