ABN AMRO getroffen door DDoS-aanval

ABN ARMO is gisteren getroffen door een DDoS-aanval. Zowel internetbankieren, betalen via iDeal als mobiele toegang tot bankgegevens was door de aanval onmogelijk. De diensten van de bank zijn inmiddels weer gewoon bereikbaar.
ABN AMRO
De problemen begonnen gisteren bij zakelijk bankieren. De DDoS-aanval bereikte rond 14:45 zijn hoogtepunt. Niet alleen zakelijk bankieren was op dit moment onmogelijk, ook ook internetbankieren en betalen via iDeal. ABN AMRO bevestigt op Twitter dat de bank slachtoffer is geworden van een DDoS-aanval en biedt klanten excuses aan voor het ongemak.
Eerdere DDoS-aanvallen
Het is niet de eerste keer dat cybercriminelen een Nederlandse bank onder vuur nemen. ING en Rabobank zijn de afgelopen tijd beide meerdere keren slachtoffer geweest van een DDoS-aanval en zijn hierdoor tijdelijk onbereikbaar geweest.
De grote problemen bij de Nederlandse banken door DDoS-aanvallen zijn opvallend, aangezien de banken regelmatig oefenen met cyberaanvallen. Een woordvoerster van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) liet onlangs weten dat Nederland vorig jaar nog in EU-verband meedeed aan een nagebootste DdoS-aanval op zijn bankensector.

ABN AMRO getroffen door DDoS-aanval

ABN ARMO is gisteren getroffen door een DDoS-aanval. Zowel internetbankieren, betalen via iDeal als mobiele toegang tot bankgegevens was door de aanval onmogelijk. De diensten van de bank zijn inmiddels weer gewoon bereikbaar.
ABN AMRO
De problemen begonnen gisteren bij zakelijk bankieren. De DDoS-aanval bereikte rond 14:45 zijn hoogtepunt. Niet alleen zakelijk bankieren was op dit moment onmogelijk, ook ook internetbankieren en betalen via iDeal. ABN AMRO bevestigt op Twitter dat de bank slachtoffer is geworden van een DDoS-aanval en biedt klanten excuses aan voor het ongemak.
Eerdere DDoS-aanvallen
Het is niet de eerste keer dat cybercriminelen een Nederlandse bank onder vuur nemen. ING en Rabobank zijn de afgelopen tijd beide meerdere keren slachtoffer geweest van een DDoS-aanval en zijn hierdoor tijdelijk onbereikbaar geweest.
De grote problemen bij de Nederlandse banken door DDoS-aanvallen zijn opvallend, aangezien de banken regelmatig oefenen met cyberaanvallen. Een woordvoerster van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) liet onlangs weten dat Nederland vorig jaar nog in EU-verband meedeed aan een nagebootste DdoS-aanval op zijn bankensector.