CBP onderzoekt beveiliging van epd's

De beveiliging van de elektronische patiëntendossiers (epd's) is bij het Ruwaard van Putten-ziekenhuis onder de maat. Onvoldoende maatregelen zijn getroffen om te zorgen dat uitsluitend bevoegde medewerkers toegang hebben tot de dossiers. Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) start een onderzoek.
College bescherming persoonsgegevens
Het probleem zou zich niet alleen voordoen bij het Ruwaard van Putten, maar ook bij andere zorginstellingen. Het CBP start daarom een onderzoek om te achterhalen hoe groot de problemen precies zijn. De privacywaakhond beschrijft in zijn jaarverslag 2012 dat het signalen heeft ontvangen dat personeel van het Ruwaard van Putten de dossiers van patiënten die zij niet langer behandelen nog steeds kunnen inzien.
Het onderzoek van het CBP naar de wijze waarop ziekenhuizen met het elektronische patiëntendossier omgaan loopt al sinds 2012. De organisatie heeft het Ruwaard van Putten echter opgenomen als casus in zijn jaarverslag over 2012. De definitieve resultaten van het onderzoek worden later dit jaar verwacht.
Via: Zorgvisie