Consortium moet cybercrime op Europees niveau gaan bestrijden

Een nieuw consortium moet cybercriminaliteit in Europa gaan aanpakken. Het consortium is opgezet door een groep Europese beveiligingsbedrijven die cybercriminaliteit de kop in willen drukken.
European Cyber Security Group
Het consortium moet de samenwerking tussen verschillende Europese landen bij de aanpak van cybercrime verbeteren. De European Cyber Security Group benadrukt dat het bestrijden van cybercriminaliteit de verantwoordelijkheid blijft van landen zelf, maar dat het gebrek aan samenwerking cybercriminelen in de kaart speelt.
Hackers opereren wereldwijd
Cybercriminelen laten zich niet beperken door de grenzen van een land en opereren wereldwijd. Het aanpakken van cybercriminelen binnen de elektronische grenzen van een land heeft hierdoor vaak weinig effect. De beveiligingsbedrijven willen daarom cybercriminaliteit op Europees niveau aanpakken.
Het consortium is opgericht door het Nederlandse Fox-IT, Deense CSIS, Franse Lexsi en Spaanse S21sec. De European Cyber Security Group wordt geleid door Menno van der Marel, voorzitter van Fox-IT.