'184 landen huisvesten Command & Control-servers'

Maar liefst 184 landen huisvesten Command & Control-servers (C&C-servers). C&C-servers worden door cybercriminelen ingezet om malware op geïnfecteerde machines aan te kunnen sturen en opdrachten te geven.
FireEye
Dit blijkt uit het 'The Advanced Cyber Attack Landscape'-rapport van beveiligingsbedrijf FireEye. C&C-servers worden tijdens een aanval intensief ingezet. Via callbacks onderhouden deze servers contact met een geïnfecteerde machine. Hierdoor kan de aanvaller malware downloaden en deze aanpassen, zodat hij detectie ontloopt, data kan onttrekken of een aanval binnen een organisatie kan uitbreiden.
Meeste activiteit in Azië en Oost-Europa
Servers in Azië en Oost-Europa blijkt de meeste activiteit te vertonen. Dit wil zeggen dat via de servers in deze landen de meeste malware wordt aangestuurd. Technologiebedrijven worden door de eigenaren van de C&C-servers het vaakst aangevallen.
Chinese hackers zijn een grote speler in de wereld van cyberaanvallen. Van de Advanced Persistent Threat-aanvallen wordt maar liefst 89 procent in verband gebracht met tools die ontwikkeld en verspreid zijn door Chinese hackersgroepen.

'184 landen huisvesten Command & Control-servers'

Maar liefst 184 landen huisvesten Command & Control-servers (C&C-servers). C&C-servers worden door cybercriminelen ingezet om malware op geïnfecteerde machines aan te kunnen sturen en opdrachten te geven.
FireEye
Dit blijkt uit het 'The Advanced Cyber Attack Landscape'-rapport van beveiligingsbedrijf FireEye. C&C-servers worden tijdens een aanval intensief ingezet. Via callbacks onderhouden deze servers contact met een geïnfecteerde machine. Hierdoor kan de aanvaller malware downloaden en deze aanpassen, zodat hij detectie ontloopt, data kan onttrekken of een aanval binnen een organisatie kan uitbreiden.
Meeste activiteit in Azië en Oost-Europa
Servers in Azië en Oost-Europa blijkt de meeste activiteit te vertonen. Dit wil zeggen dat via de servers in deze landen de meeste malware wordt aangestuurd. Technologiebedrijven worden door de eigenaren van de C&C-servers het vaakst aangevallen.
Chinese hackers zijn een grote speler in de wereld van cyberaanvallen. Van de Advanced Persistent Threat-aanvallen wordt maar liefst 89 procent in verband gebracht met tools die ontwikkeld en verspreid zijn door Chinese hackersgroepen.