DigiD opnieuw onbereikbaar door DDoS-aanval

DigiD is opnieuw onbereikbaar door een DDoS-aanval. Ook gisteren was de overheidsdienst urenlang door een aanval onbereikbaar. Dit meldt Logius, de ICT-dienstverlener van de overheid.
DigiD
De overheidsdienst is van maandagavond tot 11 uur dinsdagochtend onbereikbaar geweest door een DDoS-aanval. De servers van DigiD werden langzaam weer bereikbaar nadat hackers de aanval stopte. Nu is de DDoS-aanval dus opnieuw gestart.
Problemen bij overheidsdiensten
De problemen bij DigiD heeft gevolgen voor allerlei overheidsdiensten. Zo kunnen burgers niet langer inloggen op de website van de Belastingdienst of zich online identificeren bij hun gemeenten. Studenten kunnen niet inloggen bij DUO, de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs.