Motiv verzorgt Professional Services voor Imperva

ICT Security-specialist Motiv treedt per direct op als ‘Professional Services’-partner van Imperva binnen de Benelux. Dit maken beide partijen vandaag bekend. De klanten van zowel Imperva als Motiv hebben door deze samenwerking één aanspreekpunt voor ontwerp- en implementatieprojecten op het gebied van Business Security.
Motiv
Imperva is een specialist op het gebied van ‘Business Security’ waarmee data worden beschermd tegen fraude, datalekken en cyberdreigingen. De oplossingen van Imperva bieden deze geavanceerde bescherming voor databases, fileshares, SharePoint en (web-) applicaties.
Imperva heeft voor Professional Services (PS) een zeer intensief intern trainingsprogramma ontwikkeld. Vanuit Motiv heeft security-expert Peter van den Boogaard op de trainingslocatie van Imperva in het Amerikaanse Dallas drie weken lang het volledige PS-programma doorlopen. Van den Boogaard is daarmee de eerste Professional Services-expert voor Imperva in de Benelux. Dit betekent dat Motiv door Imperva wordt ingeschakeld voor complexe projecten in de Benelux.
“Door zijn jarenlange hands-on ervaring met onze producten was Van den Boogaard voor ons de aangewezen man om de Professional Services-opleiding te gaan volgen”, vertelt Haiko Wolberink, bij Imperva Regional Sales Director voor de Benelux, het Midden-Oosten en Afrika. “Het past binnen de strategie van Imperva om voor de professionele support te vertrouwen op lokale mensen die de lokale taal spreken. Motiv heeft de juiste expertise en support in huis en al verschillende databasesecurityprojecten succesvol afgerond. Daar zitten ook enkele mooie klanten bij die we gezamenlijk hebben opgepakt.”
“Ik heb zelf een achtergrond als databasespecialist. Mijn uitdaging is om bruggen te slaan tussen enerzijds specialisten van databases en webapplicaties en anderzijds security en information risk management”, aldus security-expert Peter van de Boogaard van Motiv.
De Imperva Professional Services die Motiv levert omvat onder andere het ontwerp en de installatie van de Imperva-oplossingen inclusief de documentatie, het tunen van de appliances, kennisoverdracht en het leveren van rapportages. Om de oplossing in specifieke situaties te toetsen ondersteunt Van den Boogaard ook de zogenoemde proof-of-concept-opstellingen bij grote en/of complexe omgevingen.