Sophos beschermt Android-gebruikers tegen spam, malware en SMS phishing

Sophos lanceert de nieuwste versie van Sophos Mobile Security, de gratis beveiligings-app voor Android. Met de app wilt Sophos de groeiende dreiging van malware en SMS phishing tegengaan.
Sophos Mobile Security beschermt Android-gebruikers tegen malware, spam en SMS phishing
Sophos Mobile Security biedt spamfiltermogelijkheden voor zowel sms’jes als inkomende telefoongesprekken. De filterregels kunnen specifieke telefoonnummers, anonieme oproepen en sms-berichten met verdachte URL’s blokkeren. Alle inkomende gesprekken en sms-berichten worden gescand door de spambescherming van de app, waarna de filterregels geactiveerd worden. De geblokkeerde oproepen en berichten worden vastgelegd in de quarantainemap en kunnen indien nodig hersteld worden.
'Ongevraagde berichten filteren wordt steeds belangrijker'
“Gebruikers hebben steeds meer last van sms-spam en kwaadaardige URL’s die rechtstreeks naar hun telefoon worden gestuurd. We zien dat gebruikers nog steeds onbekende berichten openen en vervolgens zonder na te denken klikken op de links in het bericht. Mobiele beveiligingsoplossingen die ongevraagde berichten filteren worden dus steeds belangrijker”, zegt Pieter Lacroix, Managing Director Benelux van Sophos.
Sophos Mobile Security is gratis te downloaden als stand-alone versie via Google Play. Sophos Mobile Security wordt ook geleverd als onderdeel van Sophos Mobile Control.