Leider van LulzSec-hackersgroep opgepakt in Australië

De zelfbenoemde leider van de LulzSec-hackgroep is gearresteerd in Australië. De 24-jarige IT-professional kan maximaal 12 jaar cel krijgen voor het binnendringen en 'defacen' van een overheidswebsite.
De leider van de LulzSec-hackersgroep is gearresteerd in Australië
Het Franse persbureau AFP meldt dat de hacker, die bekend stond onder de bijnaam 'ozshock', wordt beschuldigd van het tweemaal ongeoorloofd toebrengen van wijzigingen in data en het inbreken in een afgeschermd computersysteem. De IT-professional kan als hij op alle aanklachten schuldig wordt bevonden maximaal 12 jaar achter de tralies verdwijnen.
'Gerespecteerd in de Anonymous-gemeenschap'
De politie stelt dat de man een 'gerespecteerd lid' van de Anonymous-gemeenschap is. De man is op borgtocht vrijgelaten en op dit moment dus weer op vrije voeten. De hacker moet in mei opnieuw voor de rechter verschijnen.
De hacker blijkt dus een IT-professional te zijn. Het is niet bekend bij welk bedrijf de man werkzaam is. De hacker zou dankzij zijn functie echter toegang hebben gehad tot informatie die hem heeft geholpen de overheidswebsite te hacken. Het is overigens ook niet bekend gemaakt om welke overheidswebsite het specifiek gaat en wanneer deze is gehackt.

Leider van LulzSec-hackersgroep opgepakt in Australië

De zelfbenoemde leider van de LulzSec-hackgroep is gearresteerd in Australië. De 24-jarige IT-professional kan maximaal 12 jaar cel krijgen voor het binnendringen en 'defacen' van een overheidswebsite.
De leider van de LulzSec-hackersgroep is gearresteerd in Australië
Het Franse persbureau AFP meldt dat de hacker, die bekend stond onder de bijnaam 'ozshock', wordt beschuldigd van het tweemaal ongeoorloofd toebrengen van wijzigingen in data en het inbreken in een afgeschermd computersysteem. De IT-professional kan als hij op alle aanklachten schuldig wordt bevonden maximaal 12 jaar achter de tralies verdwijnen.
'Gerespecteerd in de Anonymous-gemeenschap'
De politie stelt dat de man een 'gerespecteerd lid' van de Anonymous-gemeenschap is. De man is op borgtocht vrijgelaten en op dit moment dus weer op vrije voeten. De hacker moet in mei opnieuw voor de rechter verschijnen.
De hacker blijkt dus een IT-professional te zijn. Het is niet bekend bij welk bedrijf de man werkzaam is. De hacker zou dankzij zijn functie echter toegang hebben gehad tot informatie die hem heeft geholpen de overheidswebsite te hacken. Het is overigens ook niet bekend gemaakt om welke overheidswebsite het specifiek gaat en wanneer deze is gehackt.