Twitter onderzoekt twee-staps-authentificatie om zijn beveiliging te verbeteren

Twitter overweegt een twee-staps-authentificatie toe te passen om zijn beveiliging te verbeteren. De beveiligingsmaatregel wordt op dit moment onderzocht.
Twitter onderzoekt een twee-staps-authentificatie om zijn beveiliging te verbeteren
Wired meldt dat Twitter op dit moment intern testen uitvoert met de nieuwe authentificatiemethode. Het nieuws komt naar buiten kort nadat het Twitter-account van Associated Press (@AP) is gehackt. Hackers stuurde op het gehackte account een tweet uit dat President Barack Obama gewond zou zijn geraakt tijdens een bombardement op het Witte Huis.
Phishing aanval
Onderzoek van Associated Press toont aan dat het persbureau slachtoffer is geworden van een phishing aanval. Het wachtwoord van het account is dus gestolen nadat een medewerker op een malafide URL klikte. De twee-staps-authentificatie moet een dergelijke aanval onmogelijk maken.
Twitter is niet het enige bedrijf dat de overstap maakt naar een twee-staps-authentificatie. Ook Facebook, Google en Apple stapte onlangs over op de beveiligingsmethode. Hierbij moeten gebruikers zodra zij een account op een nieuw apparaat willen gebruiken eerst een unieke code invoeren die zij als SMS-bericht op hun smartphone ontvangen.

Twitter onderzoekt twee-staps-authentificatie om zijn beveiliging te verbeteren

Twitter overweegt een twee-staps-authentificatie toe te passen om zijn beveiliging te verbeteren. De beveiligingsmaatregel wordt op dit moment onderzocht.
Twitter onderzoekt een twee-staps-authentificatie om zijn beveiliging te verbeteren
Wired meldt dat Twitter op dit moment intern testen uitvoert met de nieuwe authentificatiemethode. Het nieuws komt naar buiten kort nadat het Twitter-account van Associated Press (@AP) is gehackt. Hackers stuurde op het gehackte account een tweet uit dat President Barack Obama gewond zou zijn geraakt tijdens een bombardement op het Witte Huis.
Phishing aanval
Onderzoek van Associated Press toont aan dat het persbureau slachtoffer is geworden van een phishing aanval. Het wachtwoord van het account is dus gestolen nadat een medewerker op een malafide URL klikte. De twee-staps-authentificatie moet een dergelijke aanval onmogelijk maken.
Twitter is niet het enige bedrijf dat de overstap maakt naar een twee-staps-authentificatie. Ook Facebook, Google en Apple stapte onlangs over op de beveiligingsmethode. Hierbij moeten gebruikers zodra zij een account op een nieuw apparaat willen gebruiken eerst een unieke code invoeren die zij als SMS-bericht op hun smartphone ontvangen.