McAfee introduceert nieuwe Identity and Access Management-oplossing

McAfee breidt zijn Security Connected-portfolio uit met nieuwe oplossingen voor identiteits- en toegangsbeheer (Identity and Access Management). Het gaat om McAfee Cloud Single Sign On en McAfee One Time Password. Daarnaast introduceert het bedrijf een nieuw McAfee Identity Center of Expertise.
McAfee
McAfee Cloud Single Sign On en McAfee One Time Password zijn oplossingen die voorheen zijn ontwikkeld en geleverd door Intel. McAfee Cloud Single Sign On biedt enkelvoudige loginfunctionaliteit voor honderden cloud applicaties. De oplossing is beschikbaar in twee varianten. De On-Premise editie is een applicatieplatform dat op ieder Windows- of Linux-serverplatform of virtuele machine kan worden uitgerold. De SaaS editie is een cloudvariant die door McAfee als dienst wordt aangeboden. McAfee is verantwoordelijk voor het beheer van de SaaS-variant.
Schaalbare multi-factor authentificatieoplossing
Het nieuwe McAfee One Time Password is een schaalbare multi-factor authenticatieoplossing die een éénmalig wachtwoord naar een mobiel apparaat of pc stuurt. Klanten kunnen ervoor kiezen om multi-factor authenticatie aan te bieden via een smartphone, mobiele telefoon (via SMS), een pc clientapplicatie, e-mail, instant message/chat of een token van derden.
Het nieuwe McAfee Identity Center of Expertise biedt experts op het gebied van identiteits- en cloudbeveiliging de mogelijkheid klanten te helpen bij vragen op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer. Denk hierbij aan architectuurvereisten en best practices.
On-Premise, SaaS of hybride configuratie
Klanten kunnen naar behoefte McAfee Single Sign-On licenties aanschaffen en deze gebruiken op de On-Premise editie of op de SaaS editie, of in een hybride configuratie.