DigiD is nog steeds slecht bereikbaar door DDoS-aanval

DigiD blijft onder vuur liggen van hackers. De overheidsdienst is afgelopen weekend opnieuw getroffen door een DDoS-aanval, waardoor de dienst slecht te bereiken was. Ook vandaag is de dienst nog steeds niet voor iedere gebruiker beschikbaar.
DigiD
Logius, de ICT-dienstverlener van de overheid, meldt op zijn website dat DigiD vrijdag weer normaal bereikbaar was. Dit was echter slechts van korte deur. DigiD is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw getroffen door een DDoS-aanval, waardoor de dienst slecht bereikbaar is. Logius adviseert gebruikers van DigiD op een later moment nogmaals te proberen in te loggen.
Terugkerende aanvallen
De aanvallen op DigiD duren nu bijna een week. De overheidsdienst is op 23 april getroffen door een DDoS-aanval. De hackers besloten zelf de aanval stop te leggen, waarna de servers weer langzaam bereikbaar werden. Woensdag 24 april was in het avonduren opnieuw raak en was DigiD opnieuw onbereikbaar. Sindsdien ligt de dienst regelmatig onder vuur, waardoor Nederlandse burgers bij verschillende overheidsinstanties zichzelf niet digitaal kunnen identificeren.
Logius meldt in een reactie aan Webwereld inmiddels maatregelen te hebben genomen. Zo blokkeert de ICT-verdienstverlener IP-adressen die niet uit Nederland afkomstig zijn. Deze maatregel zorgt ervoor dat niet iedere gebruiker binnen Nederland op dit moment nog problemen ondervind. Gebruikers in het buitenland kunnen DigiD echter niet meer bereiken.