Mocana en VeliQ gaan mobiele apps beveiligen om BYOD te ondersteunen

Mocana en VeliQ gaan strategisch samenwerken om Mocana’s Mobile App Protection (MAP) te integreren in VeliQ’s MobiDM mobility Platform-as-a-Service (mPaaS). De integratie biedt IT-afdelingen de mogelijkheid mobiele apps en data in enkele seconden beveiligen, zonder hiervoor zelf ook maar één regel code te hoeven schrijven.
VeliQ
De geïntegreerde oplossing krijgt de naam 'MobiDM Mobiele App Protection door Mocana'. MAP vergroot het beveiligingsniveau van VeliQ's cloudgebaseerde mPaaS-oplossing. Deze toevoeging stelt ondernemingen in staat snel hun beveiligingrichtlijnen uit te breiden en alle functionaliteit daarvoor toe te voegen aan iOS- en Android-apps. Dit is vooral belang in sterk gereguleerde markten zoals financiële dienstverlening, gezondheidszorg en overheden.
Beheer vereenvoudigen
Met mPaaS biedt VeliQ uitgebreide functionaliteit aan die het beheer van smartphones en tablets vereenvoudigt en schaalbaar maakt. Deze clouddienst maakt het beheer van alle risico’s, beveiliging en integratie in de eigen IT-omgeving van de klant mogelijk. Daarnaast stelt de clouddiensten gebruikers in staat mobiele toestellen (MDM), mobiele content (MCM) en mobiele toepassingen (MAM) te beheren. VeliQ's oplossing maakt het mogelijk mobiele toestellen tijdens hun volledige levensduur te beheren vanuit één gebruiksvriendelijke en overzichtelijk webportaal.
Mocana MAP versnelt de uitrol van zakelijke apps door deze in korte tijd te voorzien van een beveiligingsschil. De beveiliging is toepasbaar op iedere app, ongeacht het type toestel of platform waarop deze gebruikt wordt. Gebruikers hoeven zelf geen code te schrijven om de beveiligingslaag aan apps toe te kunnen voegen.
Onbevoegde toegang en dataverlies
MAP beveiligt zakelijke informatie tegen onbevoegde toegang en voorkomt verlies van gegevens. De oplossing stelt IT-afdelingen in staat hun apps slechts één maal automatisch te certificeren in plaats van certificeringen af te geven voor iedere individuele app. Deze werkwijze bespaart veel tijd en geld.