Panda Security: Kwart van alle Nederlandse computer is besmet met malware

Bijna 25 procent van alle Nederlandse computer is besmet met malware. Dit lijkt misschien veel, maar is het echter niet. Nederland staat hiermee in de top 10 van de landen met de minste malware-infecties.
'Kwart van alle Nederlandse computer is besmet met malware'
Dit meldt Panda Security in zijn kwartaalrapport over Q1 2013. Het aantal malware-infecties op Nederlandse machines is stabiel. Een jaar eerder waren eveneens ongeveer 25 procent van alle Nederlandse machines besmet. Nederland presteert hiermee iets slechter dan de Belgen. Ook bij de Belgen is ongeveer een kwart van alle machines besmet. Het land wist het aantal malware-infecties ten opzichte van een jaar eerder met ongeveer drie procent terug te dringen.
China is de overduidelijke koploper op de lijst. Maar liefst ruim de helft van alle Chinese computer zijn volgens Panda Security besmet met malware. Finland is met 17 procent het land met relatief de minste geïnfecteerde machines. Zweden volgt met 20 procent en Zwitserland met 20,99 procent.