Duitsers schaffen aangepaste variant van FinFisher-spionagesoftware aan

De Duitse overheid koopt een aangepaste variant van de omstreden spionagesoftware FinFisher, dat is ontwikkeld door Gamma Group. De Duiters investeren 147.000 euro in de software.
FinFisher
Duitsland is al langer geïnteresseerd in de FinFisher-software. Ook de oorspronkelijk FinFisher-software is door Duitse opsporingsinstanties gebruikt. Het gebruik van de software bleek echter niet aan de Duitse wetgeving te voldoen. De nieuwe versie van FinFisher zou wel aan alle regelgeving voldoen en dus gewoon gebruikt mogen worden. Het is niet bekend welke wijzigingen aan de software zijn doorgevoerd.
FinFisher is spyware die opsporingsdiensten in staat stelt burgers te bespioneren. Het softwarepakket houdt opsporingsinstanties daarnaast op ontwikkeling van oplossingen en technieken die van toepassing kunnen zijn op de oplossingen en technieken die instanties zelf hebben ontwikkeld. Mozilla beschuldigde Gamma Group onlangs van het vermommen van de FinFisher-spyware als een Firefox.exe-bestand.

Duitsers schaffen aangepaste variant van FinFisher-spionagesoftware aan

De Duitse overheid koopt een aangepaste variant van de omstreden spionagesoftware FinFisher, dat is ontwikkeld door Gamma Group. De Duiters investeren 147.000 euro in de software.
FinFisher
Duitsland is al langer geïnteresseerd in de FinFisher-software. Ook de oorspronkelijk FinFisher-software is door Duitse opsporingsinstanties gebruikt. Het gebruik van de software bleek echter niet aan de Duitse wetgeving te voldoen. De nieuwe versie van FinFisher zou wel aan alle regelgeving voldoen en dus gewoon gebruikt mogen worden. Het is niet bekend welke wijzigingen aan de software zijn doorgevoerd.
FinFisher is spyware die opsporingsdiensten in staat stelt burgers te bespioneren. Het softwarepakket houdt opsporingsinstanties daarnaast op ontwikkeling van oplossingen en technieken die van toepassing kunnen zijn op de oplossingen en technieken die instanties zelf hebben ontwikkeld. Mozilla beschuldigde Gamma Group onlangs van het vermommen van de FinFisher-spyware als een Firefox.exe-bestand.