Google-CEO Schmidt: 'Het internet moet worden voorzien van een delete-knop'

Het internet moet worden uitgerust met een delete-knop. De knop moet gebruikers de mogelijkheid geven persoonlijke informatie van het internet te verwijderen, iets wat op dit moment erg moeilijk is. Dit zegt Eric Schmidt, CEO van Google.
Google
Schmidt zegt op een evenement van de Universiteit van New York dat sommige acties mensen lange tijd kunnen blijven achtervolgen aangezien informatie zeer moeilijk van internet te verwijderen is. CNet schrijft dat Schmidt als voorbeeld minderjarig persoon die wordt veroordeeld voor een misdaad. Zodra deze persoon volwassen is verdwijnt zijn strafblad. De informatie over zijn criminelen verleden blijft op internet echter gewoon bestaan, wat de persoon nog lange tijd kan achtervolgen. Denk bijvoorbeeld aan werkgevers die de naam van een sollicitant invoeren in een zoekmachine en informatie over zijn criminelen verleden te zien krijgen.
'Ontbreken van delete-knop is een groot probleem'
De CEO van Google stelt dat het ontbreken van een delete-knop op het internet een groot probleem is. Schmidt stelt dat in sommige gevallen het verwijderen van bepaalde informatie veruit de beste optie is.
Schmidt verwacht overigens niet dat de groeiende populariteit van mobiele apparaten de privacy van mensen in gevaar zal brengen. Ieder land moet volgens de Google-CEO zelf bepalen hoe zij met deze privacy omgaan, waardoor ieder land uiteindelijk een ander beleid zal hanteren.

Google-CEO Schmidt: 'Het internet moet worden voorzien van een delete-knop'

Het internet moet worden uitgerust met een delete-knop. De knop moet gebruikers de mogelijkheid geven persoonlijke informatie van het internet te verwijderen, iets wat op dit moment erg moeilijk is. Dit zegt Eric Schmidt, CEO van Google.
Google
Schmidt zegt op een evenement van de Universiteit van New York dat sommige acties mensen lange tijd kunnen blijven achtervolgen aangezien informatie zeer moeilijk van internet te verwijderen is. CNet schrijft dat Schmidt als voorbeeld minderjarig persoon die wordt veroordeeld voor een misdaad. Zodra deze persoon volwassen is verdwijnt zijn strafblad. De informatie over zijn criminelen verleden blijft op internet echter gewoon bestaan, wat de persoon nog lange tijd kan achtervolgen. Denk bijvoorbeeld aan werkgevers die de naam van een sollicitant invoeren in een zoekmachine en informatie over zijn criminelen verleden te zien krijgen.
'Ontbreken van delete-knop is een groot probleem'
De CEO van Google stelt dat het ontbreken van een delete-knop op het internet een groot probleem is. Schmidt stelt dat in sommige gevallen het verwijderen van bepaalde informatie veruit de beste optie is.
Schmidt verwacht overigens niet dat de groeiende populariteit van mobiele apparaten de privacy van mensen in gevaar zal brengen. Ieder land moet volgens de Google-CEO zelf bepalen hoe zij met deze privacy omgaan, waardoor ieder land uiteindelijk een ander beleid zal hanteren.