Hacker maakt gedetailleerde kaart van het internet door in te breken op honderdduizenden computers

Een hacker heeft ingebroken in maar liefst 420.000 computers om een gedetailleerde kaart van het internet te kunnen creëren. De kaart toont niet alleen waar mensen precies inloggen op het internet, maar geeft ook nauwkeurig veranderende patronen van internetverkeer gedurende de dag aan.
De kaart van het internet die de hacker heeft gemaakt
Motherboard schrijft over de actie van de hacker, die zijn bevindingen in een onderzoekspaper heeft vrijgegeven. De anonieme onderzoeker wist met eenvoudige technieken in te breken in maar liefst 420.000 computers en zo een omvangrijk botnet op te zetten. De hacker heeft iedere computer in het netwerk elkaar laten pingen en heeft de route die het dataverkeer aflegde op een kaart weergegeven. Hierdoor is een zeer nauwkeurige kaart van internet ontstaan.