Webroot versterkt VeliQ's mPaaS met nieuwe mogelijkheden

Webroot, leverancier van cloudgebaseerde intelligente beveiligingsoplossingen, gaat strategisch samenwerken met VeliQ. De samenwerking stelt VeliQ in staat nieuwe en verbeterde beveiligingsmogelijkheden toe te voegen aan zijn mobility Platform as a Service (mPaaS).
VeliQ
VeliQ wil door de samenwerking met Webroot mobiele toestellen beter beveiligen tegen de huidige bedreigingen, zoals virussen, spyware en trojans. Door de integratie van Webroot Security Intelligence for Mobile Suite in mPaaS kan VeliQ klanten een via Android-smartphones en -tablets eenvoudig te beheren beveiligingsoplossing bieden.
mPaaS clouddienst
Met mPaaS biedt VeliQ uitgebreide functionaliteit die het beheer van smartphones en tablets vereenvoudigd en schaalbaar maakt. De clouddienst biedt naast het beheer van alle risico’s ook beveiliging en integratie in de eigen IT-omgeving van de klant, het beheer van mobiele toestellen (MDM), mobiele content (MCM) en mobiele toepassingen (MAM). Mobiele apparaten kunnen met VeliQ's oplossing gedurende hun volledige levensduur worden beheerd vanuit één eenvoudig te bedienen en overzichtelijke webportaal. De TCO van de oplossing zijn laag, wat een korte terugverdientijd mogelijk maakt.
“Medewerkers brengen hun eigen privétoestellen mee en gebruiken deze ook zakelijk (BYOD). Bestaande organisaties moeten daarom oplossingen vinden die er voor zorgen dat de beveiliging van deze toestellen en de zakelijke informatie die er op wordt opgeslagen, geregeld wordt,” aldus Alex Bausch oprichter en algemeen directeur van VeliQ. “De integratie van Webroot's intelligente beveiliging en de beveiligde browserfunctionaliteit in onze mPaaS oplossing, overtreft zelfs de huidige vraag. Het biedt veel meerwaarde voor onze klanten terwijl ze nog steeds één aanspreekpunt behouden voor al hun vragen".
Bedreigingen automatisch blokkeren
Het mPaaS-platform kan dankzij de samenwerking toepassingen voortaan automatisch scannen en bedreigingen blokkeren. Bedreigingen worden hierdoor afgevangen voordat zij in staat zijn een toestel te infecteren. Tevens bevat deze integratie een beveiligde webbrowser zodat URL’s gescand worden om pogingen tot phishing en andere schadelijke webcontent te blokkeren. Het URL filter biedt verder aanvullende beveiliging tegen andere risico’s categorieën waaronder spyware, malware en phishing sites. Zo ontstaat een gedetailleerde lijst met verschillende type websites die beheerd kunnen worden.