Twitter introduceert twee-staps-verificatie

Twitter voert een twee-staps-verificatie in. Gebruikers ontvangen voortaan een SMS-bericht op hun mobiele telefoon die zij naast hun wachtwoord moeten invoeren om toegang te krijgen tot hun account.
Twitter voert een twee-staps-verificatie in
Het gaat om een zescijferige unieke code die Twitter gebruikers via een SMS-bericht gaat toesturen. De nieuwe feature draagt de naam 'Login Verification' en wordt geïntroduceerd nadat verschillende bekende Twitter-accounts zijn gehackt. Het gaat hierbij onder andere om Twitter-accounts van bekende kranten als The New York Times en The Wall Street Journal, maar ook om accounts van beroemde mensen zoals acteurs en modellen.
Op vrijwillige basis
Het gebruik van de SMS-verificatie is op dit moment vrijwillig. Gebruikers kunnen de beveiligingstechniek zelf inschakelen in de instellingen van Twitter. Zodra de techniek is ingeschakeld moet de unieke code voortaan altijd worden ingevoerd zodra de gebruiker zich moet identificeren bij Twitter. Denk hierbij aan het moment dat de gebruikers inlogt bij Twitter, maar ook aan het moment dat hij of zij een app toegang wil geven tot zijn of haar Twitter-account.
Apps die al toestemming hebben het Twitter-account te gebruiken hoeven niet met behulp van de code te worden geverifieerd en blijven dus gewoon toegang houden tot het account.