Syrische hackers plaatsen aangepaste Sky-app in Google Play

Het 'Syrian Electronic Army' is erin geslaagd een aantal apps van het Britse mediabedrijf Sky te kraken. De Syrische hackers hebben de officiële apps in de appwinkel Google Play weten te vervangen door aangepaste varianten.
Sky
Sky bevestigt op Twitter dat de Android-apps Sky+ als SkyNews zijn gekraakt en vervangen door aangepaste varianten. Het bedrijf adviseert gebruikers beide apps van hun Android-apparaat te verwijderen tot dat het mediabedrijf nieuwe versies beschikbaar stelt. De apps zijn inmiddels niet meer beschikbaar in Google Play.
Defacement
De hackers hebben allerlei onderdelen van de app aangepast. De apps vertoonden afbeeldingen van het Syrian Electronic Army en de boodschap 'Syrian Electronic Army Was Here'. De hack is door de groep dus vooral gebruikt om naamsbekendheid te genereren. Het is niet bekend hoe de hackers de apps hebben kunnen vervangen door aangepaste varianten.
Het Syrian Electronic Army is al langer bezig met het defacen van websites en hacken van Twitter-accounts om zijn boodschap te kunnen verspreiden. De groep is onder andere verantwoordelijk voor het hacken van het Twitter-account van de Associated Press, waarna de groep valse berichten verspreiden over een bomaanslag op het Witte Huis waarbij President Barack Obama gewond zou zijn geraakt.