Hackers kraken Twitter-account Kaspersky Lab

Na het Twitter-account van allerlei mediabedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties is nu ook het Twitter-account van het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab gekraakt. Hackers wisten toegang te krijgen tot het Twitter-account van Kaspersky Duitsland en spamberichten te verspreiden.
Kaspersky Lab
Kaspersky Duitsland bevestigt op zijn Twitter-account dat cybercriminelen inderdaad erin geslaagd zijn toegang te krijgen tot het account.De hackers hebben op het Twitter-account verschillende tweets geplaatst waarin zij stellen dat de lezer in twee weken tijd 9 kilo kan afvallen. De tweet is voorzien van een URL die is verkort met de URL-verkorter Bit.ly, waardoor de URL er niet direct verdacht uit ziet. Daarnaast hebben de aanvallers ook privéberichten, op Twitter Direct Messages genoemd, verzonden met verdachte links.
Het beveiligingsbedrijf adviseert volgers eventuele Direct Messages die zij van Kaspersky hebben ontvangen te negeren. Ook biedt het bedrijf zijn verontschuldigingen aan.

Hackers kraken Twitter-account Kaspersky Lab

Na het Twitter-account van allerlei mediabedrijven, overheidsinstellingen en andere organisaties is nu ook het Twitter-account van het Russische beveiligingsbedrijf Kaspersky Lab gekraakt. Hackers wisten toegang te krijgen tot het Twitter-account van Kaspersky Duitsland en spamberichten te verspreiden.
Kaspersky Lab
Kaspersky Duitsland bevestigt op zijn Twitter-account dat cybercriminelen inderdaad erin geslaagd zijn toegang te krijgen tot het account.De hackers hebben op het Twitter-account verschillende tweets geplaatst waarin zij stellen dat de lezer in twee weken tijd 9 kilo kan afvallen. De tweet is voorzien van een URL die is verkort met de URL-verkorter Bit.ly, waardoor de URL er niet direct verdacht uit ziet. Daarnaast hebben de aanvallers ook privéberichten, op Twitter Direct Messages genoemd, verzonden met verdachte links.
Het beveiligingsbedrijf adviseert volgers eventuele Direct Messages die zij van Kaspersky hebben ontvangen te negeren. Ook biedt het bedrijf zijn verontschuldigingen aan.