Dimension Data levert nieuw vast en draadloos netwerk in nieuwbouw Isala klinieken in Zwolle

Nieuw netwerk met 18.000 poorten en volledige draadloze dekking legt basis voor innovatieve communicatiemogelijkheden voor patiënten, medewerkers en bezoekers
ICT-dienstverlener Dimension Data heeft de implementatie van het vaste en draadloze netwerk in de nieuwbouw van Isala klinieken in Zwolle afgerond. Het netwerk biedt vanaf augustus 2013 patiënten, bezoekers en ruim vijfduizend medewerkers snelle en betrouwbare toegang tot digitale informatie. Isala – ontstaan uit de fusie van ziekenhuis De Weezenlanden en het Sophia Ziekenhuis – neemt op 3 augustus 2013 een nieuw ziekenhuis in gebruik. Het ziekenhuis selecteerde begin 2012 Dimension Data als system integrator voor het vaste en draadloze netwerk.
Dimension Data
Dimension Data implementeerde in het afgelopen jaar een vast netwerk met 18.000 actieve poorten en een volledig dekkende draadloos-netwerkinfrastructuur. Isala koos voor Dimension Data na een grondig selectieproces waaraan verschillende leveranciers deelnamen. “Er is vooral gekeken naar beschikbaarheid, beveiliging en beheer”, zegt Jos Minnema, architect technische infrastructuur bij Isala. “Daarnaast was standaardisatie een belangrijk uitgangspunt. We zochten een oplossing met onder meer hoge beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Dit wordt onder meer geboden door een redundante opzet en de mogelijkheid van in-service software-updates van switches.”
Met het nieuwe netwerk beschikt Isala volgens Minnema over een sterke basis voor nu en voor de toekomst. “Het netwerk ondersteunt alle medewerkers in hun dagelijkse werk door toegang te bieden tot de informatie die ze nodig hebben. Patiënten beschikken via het netwerk over gratis tv-diensten en internet. Ook bieden we bezoekers overal in het ziekenhuis gratis internet via het draadloze netwerk. Bovendien zijn we volledig voorbereid op toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van locatiegebaseerde diensten.”
“Dimension Data feliciteert Isala met het nieuwe ziekenhuis dat patiënten vanaf augustus 2013 op basis van de nieuwste technologie optimale zorg kan bieden”, zegt Jan Willem Dees, Managing Director van Dimension Data. “Wij kijken met veel voldoening terug op dit ambitieuze project dat we samen met de deskundige ICT-staf van Isala mochten uitvoeren.”