id-me introduceert identificatie via vingerafdruk voor tablets

id-me, ontwikkelaar van oplossingen voor biometrische identificatie, introduceert een oplossing om tablets te beveiligen met identificatie via een vingerafdruk. Het bedrijf stelt dat het scannen van vingerafdrukken een eenvoudiger alternatief is voor de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord, aangezien mensen hun vingerafdrukken altijd bij zich dragen.
id-me
Tablets worden tegenwoordig steeds meer gebruikt voor bedrijfskritische applicaties en informatie. Allerlei medewerkers gebruiken de apparaten. Denk hierbij aan managers, maar ook aan een verkoop- en servicemedewerkers of medewerkers in de zorg. Deze ontwikkeling dwingt ICT-managers tot het nemen van betere beveiligingsmaatregelen. Door alle gebruikers te identificeren via hun vingerafdruk wil id-me managers de mogelijkheid bieden zowel het identificatieproces als de beveiligingsmethode te verbeteren.
Tijdbesparing
Mensen verliezen hun vingerafdrukken nooit. Biometrisch identificeren is daarom niet alleen extra veilig, maar levert de IT-afdeling ook een tijdbesparing op aangezien wachtwoorden niet meer opnieuw ingesteld hoeven te worden.
Vingerafdrukidentificatie is een techniek die op het punt staat om grootschalig door te breken in de zakelijke wereld. "De voordelen spreken voor zich: betere beveiliging die makkelijker te gebruiken en te beheren is", zegt . "Natuurlijk zijn er nog andere biometrische identificatietechnieken, maar die zijn minder eenvoudig te implementeren en te gebruiken. Wij ondersteunen overigens ook het gelijktijdig gebruik van meerdere identificatietechnieken voor bijvoorbeeld 2-stapsverificatie, zoals de bekende sms-code. Op Identity Access & Management 2013 van Heliview hebben wij onze tabletoplossing met diverse zakelijke applicaties gedemonstreerd", zegt id-me's director productmarketing Joseph Kakisina.