Chinese hackers bemachtigen ontwerpen van JSF en Patriot-raketten

Chinese Hackers zijn erin geslaagd geheimen ontwerpen van Amerikaans legermateriaal te bemachtigen. Het gaat hierbij onder andere om de F35 Joint Strike Fighter (JSF), maar ook om het ontwerp van Patriot-raketten.
Chinese hackers bemachtigen ontwerpen van JSF en Patriot-raketten
Dit blijkt uit een rapport van een wetenschappelijke adviesraad dat in handen is van The Washington Times. Allerlei ontwerpen zijn in handen gekomen van de Chinese hackers. Naast de F35 JSF en Patriot-raketten zijn ook de ontwerpen van andere straaljagers en helikopters gestolen.
Voordeel voor China
De adviesraad doet geen uitspraken over de betrokkenheid van de Chinese overheid bij de hack. Deze kan echter wel forse profiteren van de cyberdiefstal. Door de gestolen ontwerpen nauwkeurig te bestuderen kan het land miljarden dollars aan onderzoek besparen en het niveau van zijn wagentuig dichter naar die van de VS brengen.
De hack is omgeven door onduidelijk. Zo is niet precies duidelijk wie de hack heeft uitgevoerd, maar is het ook onduidelijk op welke computersystemen precies is ingebroken. Ook de datum en het tijdstip waarop de cyberaanval plaatsvond zijn tot nu toe onbekend.