Evernote verbetert beveiliging met drie nieuwe maatregelen

Evernote introduceert drie nieuwe beveiligingsmaatregelen om de populaire notitiedienst beter te beveiligen. Het gaat om een twee-staps-authentificatie, een toegangsgeschiedenis en geautoriseerde apps.
Evernote
De notitiedienst vraagt gebruikers voortaan een telefoonnummer te koppelen aan hun account. Naar dit nummer wordt een unieke code toegezonden waarmee gebruikers zichzelf kunnen identificeren bij Evernote. De twee-staps-authentificatie is optioneel en in eerste instantie alleen beschikbaar voor Evernote Premium- en Evernote Business-gebruikers.
Toegangsgeschiedenis
Daarnaast introduceert Evernote een toegangsgeschiedenis. Hiermee kunnen gebruikers terug zien wanneer en vanaf welk IP-adres is ingelogd op het account. Ook maakt Evernote een schatting van de stad en het land waar vanuit is ingelogd. De toegangsgeschiedenis is per direct beschikbaar voor alle gebruikers van Evernote.
Evernote stelt het daarnaast verplicht apps en diensten die toegang hebben tot je Evernote-account te autoriseren. Gebruikers geven hiermee individuele apps expliciet toestemming om toegang te krijgen tot hun bij Evernote opgeslagen gegevens. Deze maatregel wordt direct ingevoerd voor alle gebruikers van de notitiedienst.