KPN Lokale Overheid lanceert SesamID

KPN Lokale Overheid introduceert SesamID. SesamID is een nieuwe dienst voor online toegangsbeheer die de LDAP-dienst van KPN Lokale Overheid gaat vervangen. De dienst is gericht op de publieke sector.
KPN Lokale Overheid
SesamID biedt beheerders de mogelijkheid zelfstandig gebruikers op te voeren en hun toegangsrechten te beheren. Accountgegevens kunnen volledig geautomatiseerd worden uitgereikt. Is de eindgebruiker zijn wachtwoord kwijt? Dan kan hij of zij deze zelf resetten, waardoor de IT-beheerder wordt ontlast.
Indien een gebruiker aanvullende rechten nodig heeft voor SesamID kan de gebruiker deze zelf aanvragen. De beheerder krijgt de aanvragen binnen en beslist welke gebruikers wel of juist geen extra rechten krijgen. De dienst maakt het ook mogelijk beheertaken binnen de organisatie te delegeren.