Common Criteria-beveiligingscertificering van Duitse Federale Kantoor voor Informatiebeveiliging voo

Duitse hoogbeveiligde VPN-routers beschermen bedrijfsnetwerken, industriële netwerken, overheden en EPCIP-infrastructuren tegen aanvallen via het internet
De toonaangevende Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems is door het Duitse Federale Kantoor voor Informatiebeveiliging (BSI)* gecertificeerd op basis van Common Criteria (CC). De certificering geldt voor de nieuwe LANCOM-routers in de CC-serie. Deze bieden hoogwaardige VPN-locatieconnectiviteit en beschikken over de gespecialiseerde en hoogbeveiligde LCOS 8.70 CC-firmware. De nieuwe LANCOM CC-productreeks omvat compacte VPN-routers en krachtige gateways met tal van interfacing-opties. Deze oplossingen zijn te gebruiken voor het bouwen van zeer veilige en krachtige WAN-verbindingen via vaste en mobiele netwerken. Een overzicht van de gecertificeerde apparaten is te vinden op de website van LANCOM. De apparaten zijn vanaf eind juni 2013 beschikbaar. Zij bieden bedrijven, overheden en kritische Europese infrastructuren optimale bescherming tegen cyberaanvallen en spionage.
LANCOM Systems
Volledige CC EAL4+-certificering en brede variëteit van producten
LANCOM-routers hebben een intensief, twee jaar lang durend certificeringsproces doorlopen op basis van de internationaal geaccepteerde Common Criteria-beveiligingsstandaard (CC). De producten kregen de CC EAL 4+-certificering, het hoogste niveau voor commerciële beveiligingsproducten. In tegenstelling tot andere oplossingen dekt de certificering bij LANCOM niet alleen IPSec VPN, maar ook routing, firewalling, back-up, redundantie, beheer en virtualisatie. Daarnaast is de productreeks zeer gevarieerd en omvat ze compacte routers met Ethernet-, glasvezel-, ADSL- en mobiel (inclusief LTE/4G) en zelfs krachtige central-site VPN-gateways voor maximaal duizend remote peers.
Geen achterdeuren en Made in Germany – voor gegarandeerde beveiliging
De producten in de nieuwe LANCOM CC-reeks zijn ontwikkeld en gebouwd in Duitsland. Dat geldt ook voor alle kernproducten van LANCOM, die alle gebaseerd zijn op het eigen, gesloten LANCOM-besturingssysteem LCOS.
De Common Criteria-certificering is gerelateerd aan zeer strikte Europese beveiligingsnormen. Zij onderstreept dat LANCOM VPN-routers multisite netwerken en kritische infrastructuren voorzien van complete, onafhankelijk geverifieerde en maximale beveiliging tegen het volledige spectrum van internetbedreigingen: onderschepping, manipulatie en sabotage. De apparaten zijn gebaseerd op de zakelijke LANCOM-routers die terug te vinden zijn in meer dan honderdduizend installaties. Bedrijven en overheden kunnen voor het eerst een krachtige en flexibele, hoogbeveiligde VPN-omgeving bouwen met CC-BSI-gecertificeerde netwerkcomponenten tegen een economisch verantwoorde prijs. Daarnaast garandeert LANCOM dat zijn routers geen achterdeur hebben. Routers met achterdeuren zijn gevoelig voor aanvallen en zijn een beveiligingsrisico voor elke IT-infrastructuur.
“De CC-certificering door de BSI is een belangrijke mijlpaal voor ons”, zegt Ralf Koenzen, algemeen directeur van LANCOM Systems GmbH. “Het onderstreept de vele jaren van expertise in de netwerkmarkt en biedt een onafhankelijke bevestiging van ons totale commitment aan beveiliging. Wij zijn er trots op dat deze unieke combinatie van BSI-CC-certificering en het brede portfolio van Made in Germany-routers hoogbeveiligde VPN’s tot een realiteit maakt voor tal van bedrijven en overheden.”
Maximale bescherming van data, telefonie en videoconferencing
Gangbare applicaties zijn connectiviteit voor vestigingen, connecties met klanten en leveranciers, beschermen van industriële omgevingen en veilige toegang tot cloud-services of parent-netwerken, zoals gebruikt door overheden. De oplossing is ook geschikt voor kosteneffectieve en veilige encryptie van IP-telefonie en videoconferencing.
Netwerken die gebaseerd zijn op LANCOM CC-producten, bieden maximale bescherming tegen cyberaanvallen en industriële spionage.
Meer informatie over de certificering is hier te vinden.