Hackers helpen drugsbende drugs te smokkelen

Cybercriminelen hebben voor een drugsbende de websites van twee grote containerterminals in de haven van Antwerpen gehackt. De hack stelde de drugsbende in staat zelf te bepalen op welke locatie een container met drugs door havenpersoneel zou worden neergezet.
De NOS meldt dat twee Belgische ICT-experts zijn door de Belgische politie opgepakt. De Nederlandse politie pakte in totaal zeven verdachte op in de zaak. De zaak is onderzocht door zowel de Nederlandse als Belgische justitie. De bende zou zich schuldig hebben gemaakt aan grootschalige drugssmokkel.
De drugs werd verstopt in zeecontainers die naar de haven van Antwerpen werden verscheept. De drugsbende liet de containers vervolgens via de gehackte systemen op een specifieke locatie plaatsen. Ook het exacte tijdstip waarop de container zou worden opgehaald kon hierbij worden afgelezen. Een chauffeur van de bende zorgde vervolgens dat hij eerder bij de zeecontainer aanwezig was als de legitieme chauffeur en kon de container hierdoor meenemen. De drugs zou vooral bedoeld zijn voor de Nederlandse markt.