Spaanse privacywaakhond start strafprocedure tegen Google

Google krijgt in Spanje een boete wegens zijn nieuwe privacybeleid. De Spaanse privacywaakhond stelt dat Google met zijn nieuwe beleid de privacy van gebruikers schendt. Het bedrijf weigert zijn privacybeleid echter aan te passen. De waakhond is daarom een officiële strafprocedure tegen het bedrijf begonnen. Ook het College bescherming persoonsgegevens onderzoekt de werkwijze van het bedrijf.
Google
Het bedrijf besloot vorig jaar zijn privacyvoorwaarden, die tot dan toe voor ieder product apart beschikbaar waren, samen te brengen in één document met voorwaarden. Google stelt dat dit handig is voor gebruiker. Privacywaakhonden verspreid over geheel Europa zijn het hier echter niet mee eens en stellen dat het document te vaag is en gebruikers te weinig garanties geeft.
Formele strafprocedure
De waakhonden zijn in eerste instantie in overleg gegaan met Google en hebben het bedrijf gevraagd zijn beleid te verduidelijken zodat gebruikers beter weten waar zij aan toe zijn. Google weigert zijn privacybeleid echter aan te passen. De Spaanse privacywaakhond start daarom nu een formele strafprocedure tegen het bedrijf.
De Spaanse waakhond stelt dat Google specifieker moet aangeven welke informatie het bedrijf verzameld en waarvoor deze informatie wordt gebruikt. Ook moet het bedrijf gebruikers duidelijker informeren over het termijn waarvoor de data wordt opgeslagen. De waakhond eist dat Google voorlopig het combineren van gebruikersdata van verschillende diensten stopt.
Reactie van Google
Google laat in een reactie aan Webwereld weten: “Onze privacyvoorwaarden respecteren de Europese wetgeving en maken het voor ons mogelijk om eenvoudigere en effectievere diensten te ontwikkelen. We hebben volop meegewerkt met de privacytoezichthouders gedurende dit proces, en zullen dat blijven doen."

Spaanse privacywaakhond start strafprocedure tegen Google

Google krijgt in Spanje een boete wegens zijn nieuwe privacybeleid. De Spaanse privacywaakhond stelt dat Google met zijn nieuwe beleid de privacy van gebruikers schendt. Het bedrijf weigert zijn privacybeleid echter aan te passen. De waakhond is daarom een officiële strafprocedure tegen het bedrijf begonnen. Ook het College bescherming persoonsgegevens onderzoekt de werkwijze van het bedrijf.
Google
Het bedrijf besloot vorig jaar zijn privacyvoorwaarden, die tot dan toe voor ieder product apart beschikbaar waren, samen te brengen in één document met voorwaarden. Google stelt dat dit handig is voor gebruiker. Privacywaakhonden verspreid over geheel Europa zijn het hier echter niet mee eens en stellen dat het document te vaag is en gebruikers te weinig garanties geeft.
Formele strafprocedure
De waakhonden zijn in eerste instantie in overleg gegaan met Google en hebben het bedrijf gevraagd zijn beleid te verduidelijken zodat gebruikers beter weten waar zij aan toe zijn. Google weigert zijn privacybeleid echter aan te passen. De Spaanse privacywaakhond start daarom nu een formele strafprocedure tegen het bedrijf.
De Spaanse waakhond stelt dat Google specifieker moet aangeven welke informatie het bedrijf verzameld en waarvoor deze informatie wordt gebruikt. Ook moet het bedrijf gebruikers duidelijker informeren over het termijn waarvoor de data wordt opgeslagen. De waakhond eist dat Google voorlopig het combineren van gebruikersdata van verschillende diensten stopt.
Reactie van Google
Google laat in een reactie aan Webwereld weten: “Onze privacyvoorwaarden respecteren de Europese wetgeving en maken het voor ons mogelijk om eenvoudigere en effectievere diensten te ontwikkelen. We hebben volop meegewerkt met de privacytoezichthouders gedurende dit proces, en zullen dat blijven doen."